У Луцьку за участю голів облдержадміністрації Бориса Клімчука та облради Володимира Войтовича відкрито центральну оперативну диспетчерську комунального закладу «Волинський обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф». Центр розташований на вулиці Словацького на базі колишньої Луцької станції швидкої медичної допомоги. Щоб уникнути екстремальних ситуацій, диспетчерська обладнана аварійною дизель-генераторною установкою. Усі роботи, на які витрачено 3,1 мільйона гривень, виконані за кошти обласного бюджету.

Утворення ЦОД допомагає раціонально перерозподіляти місця перебування бригад швидкої медичної допомоги, що дало змогу прискорити їх прибуття на місце виклику. Сьогодні в Луцьку в 10-хвилинний норматив бригади «швидкої» вкладаються майже в 97 відсотках викликів, у сільській місцевості, а це Луцький і Рожищенський райони, — у 92 відсотках.

Зазначимо: нині в області 105 автомобілів швидкої допомоги обладнані системою GPS-навігації. Після її встановлення кількість викликів «швидкої» скоротилася на 27 відсотків. Це свідчить про те, що спеціальний транспорт медики перестали використовувати не за призначенням.

Волинська область.

Голова обласної адміністрації Борис Клімчук знайомиться з роботою центральної диспетчерської.

Фото автора.