Учора Прем’єр-міністр Микола Азаров (на знімку) відкрив у Ялті, в Лівадійському палаці, ІV міжнародний економічний форум. Від імені Президента глава уряду привітав учасників зустрічі, побажавши їм плідної роботи. За словами Прем’єр-міністра, Крим не випадково став місцем зустрічі ділових кіл країн Чорноморського басейну. «Рішення, які ухвалювалися тут, у цьому залі, забезпечили світу 70 років стабільного розвитку», — сказав М. Азаров.

Зачепивши економічні перспективи Криму, глава уряду відзначив, що бачить півострів насамперед курортом. Кабінет Міністрів України має намір і далі інвестувати розвиток транспортної інфраструктури Криму, його водо- та енергопостачання й не розбудовуватиме тут шкідливі виробництва. Однак для того, щоб Крим став курортом світового рівня, таким, якими сьогодні є інші країни Чорноморського басейну — Туреччина та Болгарія, необхідно інвестувати сюди сотні мільйонів доларів. «Для цього й потрібні такі форуми», — впевнений Прем’єр-міністр.

Сьогодні в Криму немає дефіциту електроеенергії, практично завершено газифікацію півострова, багато робиться для очищення стічних вод, підкреслив Прем’єр-міністр Микола Азаров і як перспективний напрям відзначив транзитні можливості півострова, розвиток його морських і повітряних портів.

Фото з сайту «Урядовий портал».