У рамках всеукраїнської ініціативи «Додай читання» діти з обмеженими можливостями за сприяння народного депутата України Дениса Дзензерського відвідали Літературно-меморіальний музей-квартиру П.Г. Тичини в Києві (на знімку).

Екскурсія до музею для 20 дітей із Центру соціально-психологічної реабілітації дітей і молоді з функціональними обмеженнями Дарницького району столиці була організована Всеукраїнською благодійною організацією «Волонтерське об’єднання «Крила».

«Долучати дітей до відвідування музеїв і культурних закладів необхідно із самого дитинства. Це відіграє важливу роль у вихованні, особливо, коли це стосується дітей з обмеженими можливостями. Адже, відвідуючи музеї, діти одержують можливість ознайомиться зі спадщиною минулого, збагачують свій внутрішній світ і світогляд. До того ж у них виникає прагнення до пізнання. У свою чергу музеї також потребують підтримки і відвідувань, щоб частка нашої історії не пішла в небуття», — зазначив народний депутат України Денис Дзензерський.

Під час екскурсії діти ознайомилися із квартирою Павла Тичини, побачили його бібліотеку, яка налічує понад 20 тисяч книжок, а також почули цікаву розповідь про життя українського поета.

«Відвідування музею українського поета Павла Тичини стало своєрідним стартом нового проекту всеукраїнської ініціативи «Додай читання» — «Крила мрії». Проект спрямовано на розвиток і підтримку творчих починань дітей-інвалідів.

Фото прес-служби депутата.