Наймасштабніший в Україні 3D-турнір зі стрільби з лука відбувся у Дніпропетровську. У ньому взяли участь 67 осіб з майже всіх областей України, а також із Росії.

Другий етап міжнародних змагань з польової стрільби отримав назву «3D-полювання», оскільки учасники мали вразити не прості мішені, а об’ємні моделі мисливських тварин.

На думку капітана збірної Бєлгорода (Росія) В’ячеслава Варкова, стрільба з лука може сприяти розвитку туризму в Україні. Наприклад, на заміських базах або в кафе можна встановити мішені, і люди, розважаючись, стрілятимуть як для себе, так і в рамках турнірів. «Вражати звичайні мішені не дуже цікаво, — вважає він. — А от по гумовій звіринці постріляти набагато приємніше».

Перші місця посіли Анатолій Костелян з Полтави та Ольга Коломієць із Запоріжжя. 

У дивізіоні «Інстинктив» (лук без прицільних пристроїв) нагороди отримали Дмитро Журавльов, В’ячеслав Барков з Бєлгорода та Олексій Корж із Дніпропетровська. 

У категоріях «Класичний лук» і «Блоковий лук» були нагороджені Роман Галактіонов із Дніпродзержинська й Денис Зіборов із Дніпропетровська.

«Стрільбу з лука можна використати для розвитку туристичної сфери в рамках екстремального туризму, — вважає тренер команди лучників дніпропетровського спортклубу «Таргет» Олександр Вишкулатов. — Як варіант — це може бути тривала польова подорож, в якій лук стане інструментом виживання».

Дніпропетровська область.