Футбол. Сьогодні три українські клуби проведуть чергові матчі групового турніру Ліги Європи, і нас неабияк цікавлять суддівські призначення на ці поєдинки. Звичайно, ми сподіваємося, що арбітраж буде кваліфікованим і неупередженим.
У Києві «Динамо» приймає «Тун» (Швейцарія). Початок поєдинку на НСК «Олімпійський» о 20:00 (трансляція на телеканалі «Футбол»). Матч обслуговуватиме турецька бригада. Рефері — Галіз Езкагья, лайнсмени — Сем Чатман і Кемаль Їлмаз, судді за воротами — Толга Езкалфа, Сулейман Абай, четвертий арбітр — Серкан Ок.
Одеський «Чорноморець» вдома поміряється силами з клубом «Лудогорець» (Болгарія). Початок зустрічі о 22:05 (телеканал «Футбол»). Справедливість на полі стадіону «Чорноморець» залежатиме від дій представників Румунії: рефері — Александру Тудор; асистенти — Аурел Оніта, Міклош Нагі; четвертий арбітр — Міхай Артене; додаткові судді — Іонут Оврам, Роберт Думітру.
Нарешті, про поєдинок дніпропетровців, котрі гратимуть в Португалії. Отже, зустріч «Пасуш Феррейра» — «Дніпро» (початок о 22:05, трансляція на телеканалі 2+2) проведе бригада арбітрів із Франції на чолі з Тоні Шапроном. Асистенти рефері — Стефан Люці та Фреді Арка; додаткові судді — Саїд Еннджимі, Вілфред Б’ян. Четвертий арбітр — Давид Бенек.
Візит триватиме чотири дні
Швейцарський «Тун» до Києва прилетів ще у вівторок. З аеропорту швейцарці вирушили до готелю «Реддісон».
Учора вранці гості здійснили прогулянку, а ввечері (з 19:00) тренувалися на НСК «Олімпійський». Перед заняттям наставник «Туна» Урс Фішер провів прес-конференцію.
Сьогодні зранку швейцарські футболісти та їхні тренери в готелі не відсиджувалися, а вирішили подихати повітрям в одному з найближчих парків. На НСК «Олімпійський» делегація команди збирається виїхати о 18:00, за дві години до стартового свистка арбітра. Додому «Тун» вирушить завтра у другій половині дня. Рейс до Берна з аеропорту «Київ» запланований на 15:00.
Усе як завжди
Програма перебування в Одесі болгарського клубу «Лудогорець» дещо коротша, ніж у швейцарців у столиці України. Учора відбулося кілька традиційних подій: спершу на стадіоні «Чорноморець» зустрівся з журналістами тренер «моряків» Роман Григорчук, а потім представники ЗМІ отримали акредитації на матч Ліги Європи. Ввечері (о 18:30) одесити тренувалися на своїй базі в «Совіньоні». Протягом перших 15 хвилин журналісти спостерігали за заняттям «моряків».
Гості естафету підготовки прийняли о 20:00. У конференц-залі стадіону «Чорноморець» з пресою спілкувався тренер «Лудогорця» Стойчо Стоєв. А через півгодини болгари розпочали своє тренування — і там 15 хвилин було відведено для представників ЗМІ.
 
ЦИФРА
 
3
українські клуби ведуть боротьбу у Лізі Європи.