Рубіжанський казенний хімічний завод «Зоря» і Хімічне казенне об’єднання ім. Г. І. Петровського перебувають на межі банкрутства. Обидва підприємства входять до державного концерну «Укроборонпром».

На думку місцевих фахівців Держфінінспекції, причиною їхньої збиткової діяльності передусім стали неефективні управлінські рішення й недостатній контроль за порядком ведення бухгалтерського обліку. Вплинула також неврегульованість у чинному законодавстві порядку відшкодування Пенсійному фонду витрат з виплати встановлених на пільгових умовах пенсій. Крім того, критичне фінансове становище підприємств зумовлено відсутністю задіяного капіталу.

З 2010 року хімзавод «Зоря» отримав чистий збиток у 42,5 млн. гривень. Кредиторська заборгованість постійно збільшувалася і станом на кінець березня 2013-го становила вже 74,2 млн. гривень. Не менш песимістичні показники господарської діяльності Хімічного казенного об’єднання ім. Г. І. Петровського.

Співробітники фінансової інспекції дали низку рекомендацій для поліпшення фінансового становища підприємств. Решта залежатиме від їхніх керівників.