Сьогодні і завтра Президент України Віктор Янукович перебуватиме з візитом у білоруській столиці. В Мінську В. Янукович має намір взяти участь у саміті країн-членів СНД. Про це повідомив перший заступник міністра закордонних справ України Руслан Демченко. Він зазначив, що Україна з початку наступного року головуватиме в СНД. 
Також стало відомо, що зі своїм колегою Володимиром Путіним наш Президент має намір обговорити проблеми російсько-українських відносин у разі підписання Угоди про асоціацію з Євросоюзом. Як раніше повідомив помічник Президента РФ Юрій Ушаков, переговори відбудуться в Мінську 24 жовтня. «Я думаю, що це питання — воно нависає над усім комплексом наших відносин, і, звичайно, воно буде тією чи іншою мірою порушене президентами», — сказав Ушаков. Він також зауважив, що «українське питання» стане одним із ключових. «По Україні дуже великий порядок денний. Головне, що відбудеться контакт, котрий, як ми вважаємо, буде корисний». 
Нагадаємо, на останній зустрічі прем’єр-міністрів України й Росії Микола Азаров оголосив про перезавантаження двосторонніх відносин.