Історія про наміри об’єднати два виші — Запорізький національний технічний університет і Запорізьку державну інженерну академію — знайшла своє продовження. У вівторок з ректором ЗНТУ Сергієм Бєліковим та в. о. ректора ЗДІА Євгеном Швецем зустрівся голова ОДА Олександр Пеклушенко. Йшлося про підготовчу роботу, яка триває в обох закладах на випадок, коли щодо об’єднання ухвалять конкретне рішення. О. Пеклушенко запевнив, що будь-яка реорганізація відбудеться тільки в тому разі, якщо її підтримають колективи університету та академії. Такої самої думки і в Міністерстві освіти.
Позиція ветеранів, викладачів та студентів ЗДІА офіційно ухвалена на зборах трудового колективу: академія — проти об’єднання! У ЗНТУ теж не всі в захваті. Виші розташовані в різних районах Запоріжжя, прямого транспортного сполучення між ними немає. Тому навіть після об’єднання під дахом Національного технічного університету інженерна академія працюватиме в автономному режимі.
«Анісіма» взяли під варту
Орджонікідзевський райсуд Запоріжжя визначив запобіжний захід місцевому кримінальному авторитету на прізвисько «Анісім» — два місяці тримання під вартою. Його затримали 21 жовтня в аеропорту «Бориспіль» і доправили сюди. Затримання чоловіка пов’язане з подіями 2010—2011 років, коли зі скаргою на здирництво «наглядача» до правоохоронців звернулися двоє запорізьких підприємців.
Народний депутат України Геннадій Москаль заявив, що неодноразово звертався до правоохоронних органів з приводу незаконної діяльності Анісімова. «І завжди мені у відповідь говорили, що то все наклепи», — дивується парламентарій.