Колишній народний депутат України Ігор Марков прибув 22 жовтня згідно з повісткою в будівлю Головного управління МВС України і був затриманий працівниками міліції.
МВС України розмістило на своєму офіційному сайті таку інформацію про затримання Ігоря Маркова: «Колишньому народному депутату І. Маркову повідомлено про підозру в скоєнні хуліганства. Йому інкримінують організацію і вчинення побиття учасників пікету в Одесі. Ігорю Маркову вручене повідомлення про підозру в скоєнні злочину, передбаченого ч. 4. ст. 296 Кримінального кодексу України — хуліганство. Нині він затриманий. Підозрюваний буде доставлений до суду для обрання запобіжного заходу. Триває розслідування».
Нагадаємо, що йдеться про події 2007 року, коли біля будинку Одеської обласної державної адміністрації відбувалися пікети проти встановлення в місті пам’ятника Катерині ІІ. Ігоря Маркова підозрюють в організації побиття учасників акції, а також безпосередньо в самому побитті громадян.
Нагадаємо, що раніше Вищий адмінсуд України зобов’язав ЦВК позбавити мандата народного депутата України Ігоря Маркова. Таке рішення оголосив суддя ВАСУ Юрій Цвіркун за позовом екс-депутата Юрія Кармазіна. Таким чином, суд визнав доведеним факт фальсифікації результатів голосування на парламентських виборах в окрузі №133 в Одесі, в якому було обрано Маркова, і зобов’язав ЦВК почати підготовку до проведення повторних виборів депутатів у цьому окрузі. Сам Марков вважає, що його обвинувачення у фальсифікаціях на виборах пов’язані з тим, що він виступає проти євроінтеграції України й не має наміру голосувати за законопроекти, які сприяють підписанню угоди про асоціацію з Європейським Союзом.
Одеса.