В управлінні столичної Державтоінспекції днями відбулася брифінг-нарада, на якій очільники  ДАІ міста Києва разом з представниками комунальних корпорацій обговорили готовність автошляхів до осінньо-зимового періоду. У заході також взяли участь керівники Департаменту транспортної інфраструктури, Департаменту міського благоустрою та збереження природного середовища, Головного управління Державної служби з надзвичайних ситуацій, а також Служби автомобільних доріг у Київській області.

— Наразі у столиці триває комісійне обстеження вулично-шляхової мережі, під час якої визначаються недоліки в утриманні доріг. Фахівці перевірять стан покриття проїжджої частини, узбіч, тротуарів, технічних засобів організації дорожнього руху, роботу зовнішнього освітлення, утримання залізничних переїздів. Особлива увага приділяється перевірці виконання заходів зі зниження аварійності в місцях концентрації ДТП. Інспектори складають відповідні приписи для усунення недоліків. Крім того, проводиться перевірка готовності дорожньо-комунальних організацій до роботи у зимовий період, тобто здійснюється огляд технічного стану снігоприбиральної техніки, наявності паливно-мастильних матеріалів, піщано-соляної суміші тощо. Нині багато технологічного транспорту потребує ремонту та заміни, — зазначив начальник управління ДАІ міста Києва Анатолій Курінний.

За його словами, лише належна взаємодія підрозділів Державтоінспекції, дорожніх організацій та Державної служби з надзвичайних ситуацій допоможе якнайшвидше усунути наслідки стихійних явищ та забезпечити безпеку дорожнього руху за складних погодних умов.

 

Присутній на брифінгу начальник Головного управління з надзвичайних ситуацій Сергій Рюмшин зазначив, що у разі виникнення складних погодних умов окрім снігоприбиральної техніки залучатимуть тягачі та БТРи. «Враховуючи досвід попередньої зими, вони допомагатимуть у проблемних місцях, тобто там, де є спуски і підйоми», — підсумував він.

Зліва направо: заступник начальника Головного управління з ресурсного та фінансового забезпечення Головного управління ДСНС України у місті Києві Владислав Горбань, начальник управління ДАІ міста Києва Анатолій Курінний.

Фото надане УДАІ міста Києва.