На Житомирщині площі під буряками — 10 тисяч гектарів. За словами заступника голови облдержадміністрації Миколи Дейсана, урожайність вища, ніж торік. В одній з агрофірм збирають від 480 до 680 центнерів з гектара. Та й цукристість тут краща — 16,4 відсотка, що більше, ніж минулого року.
З шести колишніх цукрозаводів в області тепер працює тільки два: ПАТ «Червонський цукровик» (смт Червоне Андрушівського району) та ТОВ «Сігнет-центр» (с. Андрушки Попільнянського району). «Сігнет-центр» переробляє за добу близько двох тисяч тонн буряків, а «Червонський цукровик» — близько трьох з половиною тисяч, майже на тисячу тонн більше, ніж раніше. Якщо не завадить погода, два підприємства перероблять 330 тисяч тонн цукросировини, що дасть понад 40 тисяч тонн цукру. Цього достатньо, щоб повністю забезпечити потреби області.
Вирощують буряк і особисті селянські господарства. ТОВ «Сігнет-центр» приймає ці буряки на давальницькій основі: за одну тонну — 57 кілограмів цукру і 800 кілограмів жому. Окрім того, відповідно до Порядків використання коштів обласного бюджету за Програмою розвитку агропромислового комплексу Житомирської області на 2011—2015 роки, за одну тонну зданих на переробні підприємства цукрових буряків особистим селянським господарствам виплачується 100 гривень.
Житомирська область.