Ухвалення законопроекту, який надасть змогу засудженій екс-прем’єру Юлії Тимошенко виїхати на лікування за кордон, не повинно перетворитися на вибіркове правосуддя. На цьому наголосив на брифінгу після погоджувальної ради лідер фракції Партії регіонів Олександр Єфремов.

Він зауважив, що прихильники ухвалення такого закону посилаються, зокрема, на досвід Польщі, де під дію закону потрапили 800 чоловік. Однак 600 із них не повернулися у місця відбування покарання і нині перебувають у розшуку. «Не повинно бути вибіркового правосуддя, під одну людину, — підкреслив лідер регіоналів. — Сподіваюся, що за умови наявних домовленостей, заяви Президента, що він підпише закон, який прийме парламент, буде знайдено компроміс». Водночас, за словами Єфремова, оскільки такого законопроекту наразі у парламенті немає, виникають сумніви — а чи хоче опозиція робити те, про що говорить? У парламенті зареєстровано єдиний законопроект на цю тему — позафракційного Сергія Міщенка. Якщо інших проектів законів не буде внесено, то необхідно створити робочу групу для опрацювання законопроекту Міщенка і шукати можливий компроміс у рамках парламенту, вважає лідер регіоналів. При цьому Єфремов додав, що Міщенко начебто має намір відкликати свій законопроект для доопрацювання.

«Ми повинні прийняти рішення на рівні як мінімум керівників чотирьох фракцій і знайти компроміс, — наголосив Олександр Єфремов. — Це єдиний механізм вирішення проблеми, яка залишається на шляху євроінтеграції».

Єфремов також зауважив, що депутат Микола Рудьковський подав законопроект щодо лікування ув’язнених за кордоном (який потім відкликав) без погодження із фракцією Партії регіонів, додавши, що Рудьковський був обраний до парламенту за мажоритарним округом, а нині очолив іншу політичну силу.

На запитання, чи встигне Тимошенко виїхати за кордон на лікування до Вільнюського саміту, лідер регіоналів відповів: «Я розклади поїздів і літаків не дивлюся».