На цьому наголосив Голова Верховної Ради України Володимир Рибак під час учорашньої зустрічі з Надзвичайним і Повноважним Послом США в Україні Джеффрі Паяттом. 

Крім того, керівник парламенту зауважив: Україна зацікавлена в тому, щоб провідні політики та керівництво США активно пояснювали cвоїм партнерам в ЄС значення підписання Угоди про асоціацію між Україною та Євросоюзом для розвитку України та інших країн «Східного партнерства». В. Рибак, як повідомила «Голосу України» прес-служба Верховної Ради, також відзначив, що політичний діалог залишається центральним елементом стратегічного партнерства України і США: «Ми готові до нарощування інтенсивності контактів між нашими урядами та парламентами», — зазначив він. Голова Верховної Ради також подякував за незмінність позиції США як гаранта суверенітету, незалежності, територіальної цілісності та непорушності кордонів України. В. Рибак зазначив, що дві держави протягом останніх років досягли значного прогресу у багатьох сферах, зокрема у справі підтримання міжнародної безпеки, в енергетиці, торгівлі, космічній та гуманітарній сферах.

На початку зустрічі Голова Верховної Ради привітав пана Посла з початком дипломатичної роботи в нашій країні та побажав Дж. Паятту успіхів у розбудові відносин стратегічного партнерства України і США.

 

Фото Анастасії СИРОТКІНОЇ.