Футбол. Чемпіонат країни. Прем’єр-ліга. 13-й тур.

18 жовтня. «Волинь» — «Говерла». 0:1. 2 700 глядачів. Рефері — Швецов (Одеса). Гол: Савич, 82.
19 жовтня. «Іллічівець» — «Шахтар». 1:3. 3 200 глядачів. Рефері — Вакс (Сімферополь). Голи: Степаненко, 38 (автогол) — Срна, 66 (п), 73 (п), Адріано, 85. 
«Карпати» — «Дніпро». 0:4. 14 300 глядачів. Рефері — Дердо (Одеська область). Голи: Гама, 16, 29, Матеус, 60, Селезньов, 63.
«Ворскла» — «Металург» (Запоріжжя). 2:1. 1 000 глядачів. Рефері — Головков (Луганська область). Голи: Громов, 11, Сахневич, 66 (автогол) — Платон, 28.
20 жовтня. «Зоря» — «Севастополь». 3:0.      6 100 глядачів. Рефері — Арановський (Київ). Голи: Любенович, 20, Хомченовський, 23, Віценець, 72 (автогол). Вилучено Симоненка («Севастополь», 67, друге попередження).
«Арсенал» — «Динамо». 0:2. 10 841 глядач. Рефері — Можаровський (Львів). Голи: Ленс, 17, Ярмоленко, 30.
«Металург» (Донецьк) — «Таврія». 2:1.  1 500 глядачів. Рефері — Фощій (Черкаси). Голи: Мораєс, 52, 68 — Любічич, 61. На 33-й хвилині Мораєс («Металург») не реалізував пенальті.
«Металіст» — «Чорноморець». 0:0. 35 244 глядачі. Рефері — Кутаков (Київська область).
Бомбардири: Девич («Металіст») — 13 м’ячів, Селезньов («Дніпро») — 8, Мбокані («Динамо»), Адріано («Шахтар»), Ярмоленко («Динамо), Мораєс («Металург» Д) — по 6.
Поєдинок у Харкові заздалегідь визначили як центральний в турі. І не дарма. Адже ми стали свідками гострого протистояння та якісного футболу.
Харків’яни мали певні кадрові проблеми: через травми не змогли вийти на поле провідні виконавці Клейтон Гав’єр, Ромеро Марлос та Крістіан Вільягра. Але і «Чорноморець» грав без своїх важливих бійців  атакувальної групи: Олексія Антонова та Сіто Рієри. Тому одесити діяли більше від оборони. За таких умов важливою постаттю став воротар гостей Дмитро Безотосний. Хоча слід сказати, що в першому таймі у нього та його колеги Володимира Дишленковича роботи було не так уже й багато.
Головні події розгорнулися після перерви. Харків’яни поступово нарощували темп, атакували великими силами і потужно. Але марно: бастіон «моряків» вистояв.
Перед матчем Ліги чемпіонів у Німеччині проти «Байєра» (Леверкузен) «Шахтар» провів репетицію в Маріуполі за надскладних погодних умов: сильного дощу та вітру. У протистоянні з «Іллічівцем» донеччанам довелося виявити характер. Адже рахунок відкрили господарі — точніше, м’яч у власні ворота провів... Степаненко. Однак після перерви на заміну вийшов Даріо Срна, й атакувальні дії «гірників» стали злагодженішими. Сам хорват реалізував два пенальті, а переможну справу довершив Луїс Адріано.
На поле динамівського стадіону в столиці після кількарічної перерви, пов’язаної з травмами і тривалим лікуванням, вийшов воротар Станіслав Богуш. Але не в складі «Динамо». Він як вільний агент підписав контракт з «Арсеналом», і його одразу кинули в бій. Кілька разів Станіслав рятував свій новий колектив від гола, але у двох випадках він був безсилий.
«Біло-сині», либонь, пам’ятаючи про те, що в четвер їм  приймати в матчі Ліги Європи швейцарський «Тун», після перерви збавили обертів. Тому в декого склалася ілюзія досить рівного протистояння.
«Дніпро» у Львові мав величезну перевагу над «Карпатами», що й позначилося на рахунку матчу. Гості провели чотири «сухі» м’ячі і продовжують брати участь у чемпіонських перегонах.
Чергову перемогу здобула «Ворскла» і нині перебуває на високому місці, з якого до лідируючої групи, як кажуть, рукою подати.
Фото fpl.ua.
Дмитро Безотосний (крайній ліворуч) на останньому рубежі оборони «моряків».