Громадянська мережа «Опора» презентувала створений нею сайт «Рада», щоб подавати на ньому зведену інформацію про діяльність Верховної Ради України. Ресурс містить інформацію про народних депутатів, їхні рейтинги, кількість зареєстрованих законопроектів, виступів та запитів. Користувачі ресурсу зможуть дізнатися про відвідуваність пленарних засідань та засідань профільних комітетів, результати голосування фракцій з кожного законопроекту, отримати доступ до протоколів засідань парламентських комітетів. Завдяки сайту виборці матимуть змогу в автоматичному режимі порівняти голосування фракцій.
Як повідомив експерт мережі Олександр Неберикут, на новому сайті оприлюднюватимуться матеріали в форматі відкритих даних, що є недоступними на офіційному сайті Верховної Ради України. Таким чином, кожен зможе отримувати зведену аналітичну інформацію, яка поновлюється в режимі реального часу, а не статичні таблиці чи «вордівські» документи. Практика відкритих даних дасть  змогу системно оцінювати роботу парламентаріїв. Також «опорівці» сподіваються, що «сумлінні народні депутати будуть зацікавлені в нашій роботі, а не ігноруватимуть чи критикуватимуть її».
Сайт rada.oporaua.org пропонує цілий спектр інформації про Верховну Раду в тематичних розділах: «Статистика», «Читати», «Документи». «Опора» спільно з «5 каналом» продукують телепрограму «Дорогі депутати». На сайт щотижня додається свіжий випуск передачі та публікації народних депутатів у соціальній мережі Twіtter.
На порталі уже розміщено аналіз голосування парламентських фракцій за євроінтеграційні закони, в тому числі, як підтримують їхнє прийняття депутати-мажоритарники Івано-Франківської області. Ініціатори проекту переконані, що відкритість сайту стимулюватиме парламентаріїв до сумлінного виконання обов’язків народного депутата України.
Олександра Юркова, Галина Брухаль.