Верховна Рада України сьомого скликання вже ухвалила 15 законів, необхідних для підписання Угоди про асоціацію з ЄС. Про це Голова Верховної Ради Володимир Рибак сказав у інтерв’ю телеканалу «Рада» у п’ятницю. Він зазначив, що чотири закони були подані Президентом України, чотири — Кабінетом Міністрів, вісім — депутатами і більшості, і опозиції.
 До того ж В. Рибак нагадав, що парламент має розглянути три важливі законопроекти: «Про прокуратуру», який перебуває на розгляді у Венеційській комісії і може бути розглянутий на початку листопада, про незалежне бюро розслідувань, який є важливим у контексті боротьби з корупцією, і проект закону про міліцію.
«Є питання про відправлення засудженої Ю. Тимошенко на лікування до Німеччини», — сказав В. Рибак, зауваживши, що «питання не просте, бо відсутня юридична основа для прийняття рішення Президентом України».
Голова Верховної Ради висловив сподівання, що наступного пленарного тижня парламент розгляне проект закону, який стосуватиметься можливості лікування тяжкохворих засуджених за межами України. «Думаю, наступного тижня якийсь варіант закону для засуджених, які тяжко хворіють, відбувають покарання, але вилікувати в Україні їх неможливо, буде поданий народними депутатами», — сказав він, додавши, що «цей закон має бути таким, аби засуджені не уникали покарання, бо лікування — це не помилування».
В. Рибак наголосив, що цей закон потрібно писати не під одну персону, а стосовно такої категорії хворих засуджених, «хоча багато таких людей і не буде».
Він нагадав, що під час численних переговорів, які мав з представниками європейських парламентів і в Україні, і за її межами, відзначалося, що керівництво нашої держави попрацювало у належному напрямку, і ті закони, що не ухвалювалися понад десять років, Верховна Рада України сьомого скликання прийняла. «Нам потрібні європейські стандарти життя, але велика робота тільки починається», — наголосив В. Рибак.
На порядку денному наступного тижня будуть, окрім інших, соціальні питання, питання, які стосуються втілення реформ, ініційованих главою держави, сказав В. Рибак.
Прес-служба Верховної Ради України.
Фото Анастасії СИРОТКІНОЇ.
ТОЧКА ЗОРУ
Голова Верховної Ради Володимир РИБАК:
«Пошук компромісного рішення має відбутися в межах конституційних повноважень Верховної Ради України та з урахуванням нинішніх політичних реалій».