Прем’єр-міністр Микола Азаров взяв участь у програмі «Іспит для влади» на Першому національному та відповів на запитання журналістів п’яти провідних телеканалів країни.

Так, відповідаючи на запитання щодо проекту держбюджету на 2014 рік, М. Азаров повідомив, що Кабінет Міністрів буде готовий подати до Верховної Ради проект держбюджету наприкінці листопада.

«Ми намагаємося вийти на оптимальний бюджет 2014 року. Я думаю, що десь у другій половині листопада ця робота буде завершена, і до кінця листопада ми будемо готові представити бюджет до Верховної Ради», -сказав він. Оптимальний баланс у бюджеті, за словами прем’єра, потрібен для того, щоб забезпечити соціальний розвиток і розвиток країни в частині збільшення доходів.

Йшлося під час інтерв’ю і про газові контракти з Російською Федерацією. За словами прем’єра, Україна, як і раніше, дуже зацікавлена в перегляді «вкрай невигідного для неї газового контракту з Росією, укладеного в 2009 році, і готова до компромісу з російською стороною».

«Якби російське керівництво пішло нам назустріч у цьому питанні, ми б також пішли йому назустріч», — сказав він. М. Азаров зауважив, що на зустрічі з російським колегою Дмитром Медведєвим він не раз зазначав, що ціна газового контракту-2009 є абсурдною: Україна за реверсом купує газ із Німеччини з додатковим транспортним плечем у 3000 км на 100 доларів дешевше, ніж російський за контрактом.

«До чого цей абсурд призводить: Україна рано чи пізно буде змушена відмовитися від цього наддорогого газу. Ви втратите найбільшого покупця, а ми втратимо ресурс», — навів український прем’єр свою аргументацію в переговорах із Медведєвим.