За останні кілька діб через отруєння грибами до лікарень потрапило ще кілька жителів області. Як повідомляє прес-служба управління ДСНС Кіровоградщини, до реанімаційного відділення дитячої обласної лікарні з діагнозом отруєння грибами госпіталізовано 6-річну дівчинку, мешканку обласного центру. Стан хворої лікарі оцінюють як середнього ступеня важкості. Наступної ночі в реанімації міської лікарні з тим самим діагнозом опинилася її 26-річна мати. Згодом така сама доля спіткала 69-річну кіровоградку. А до реанімації Світловодської ЦРЛ з отруєнням грибами у важкому стані госпіталізували 81-річну жительку села Подорожнє.

Цьогоріч кількість жертв «тихого полювання» на Кіровоградщині вже перевалила за два десятки. Щоб якось стабілізувати ситуацію, впродовж осені працівники обласного управління ДСНС проводять рейдові перевірки місць збирання та стихійного продажу грибів — приводять бесіди, розповсюджують листівки-застереження.

Кіровоградська область.

Рейд у селі Підлісне Олександрівського району — обабіч дороги, де масово продають дикорослі гриби, рятувальники спілкуються з продавцями і покупцями грибів.

Фото надане прес-службою управління ДСНС у Кіровоградській області.