Свердловські шахтобудівники провели чергову акцію під стінами міськвиконкому, вимагаючи погашення річної заборгованості із заробітної плати. Як розповів голова первинної профспілкової організації Свердловського шахтопрохідницького управління по бурінню стволів і свердловин Валентин Гончаров, з моменту оголошення серії акцій протесту питання, на жаль, так і не зрушило з мертвої точки. Єдине в Україні підприємство з буріння свердловин великого діаметра сьогодні ліквідовують, а заборгованість перед людьми залишається непогашеною. 
Для 126 осіб вона становить 2 млн. 600 тис. гривень, а разом з обов’язковими нарахуваннями — близько 8 млн. гривень. За період неплатежів накопичилися колосальні суми пені та штрафів перед Пенсійним фондом України і фондами соціального страхування.
Міська влада розуміє і підтримує законні вимоги співробітників ДВАТ «Свердловське шахтопрохідницьке управління по бурінню стволів і свердловин» і зі свого боку надає підтримку. Зокрема, готує звернення з відповідними вимогами до ліквідаційної комісії підприємства та міської прокуратури.