Хокей. Організатори чемпіонату світу в першому дивізіоні (група A) вирішили перенести змагання з Сеула до передмістя столиці Кояна з населенням 970 тисяч мешканців, повідомляє сайт Міжнародної федерації хокею (ІІХФ).
У рамках піврічного конгресу ІІХФ, який відбувається цього тижня, корейська федерація хокею пропонує для проведення матчів арену «Goyang Іce Rіnk», збудовану 2005 року, з трибунами на 3 400 місць. Раніше повідомлялося, що ЧС-2014 у першому дивізіоні прийматиме шеститисячна «Mokdong Іce Rіnk» в Сеулі.
«Ми хочемо зробити хокей родзинкою зимових Ігор у Пхьончхані-2018. Для цього нам потрібен досвід у проведенні матчів світового рівня. Ми розраховуємо провести захід у Кояні за стандартами вищого дивізіону», — заявив віце-президент корейської федерації хокею та голова організаційного комітету Кім Сангву.
Нагадаємо, що українська збірна здобула право виступати у групі А першого дивізіону, ставши переможцем чемпіонату світу-2013 в групі В. Суперниками нашої команди на ЧС-2014 (відбуватиметься 20—26 квітня) будуть збірні Австрії, Словенії, Угорщини, Японії та Кореї. До вищого дивізіону потраплять дві найкращі команди цих змагань.
У планах підготовки збірної України — участь у турнірі Єврочелендж. До речі, перший етап відбудеться 6—9 листопада у Будапешті, там наша національна команда зіграє з хокеїстами Угорщини, Польщі та Румунії.
Кубок світу відродять 2015 року?
Один із найпрестижніших міжнародних хокейних турнірів — Кубок світу,  швидше за все, відродять 2015 року.
Як повідомляють канадські ЗМІ, НХЛ і ІІХФ планують провести його в рік, вільний від Олімпійських ігор. Нагадаємо, що колись турнір мав назву Кубок Канади, вперше його провели 1976-го, а через 20 років перейменували на Кубок світу. Усього проведено п’ять розіграшів Кубка Канади, чотири з них вигравали канаці, і лише раз (1981 року) перемогла збірна СРСР.
Після перейменування змагання 1996 року приз виграла команда США, а останній Кубок світу отримали канадці 2004 року.
Створено юніорську лігу
В Україні створено юніорську лігу з хокею, інформує прес-служба ФХУ. На старт першості ЮХЛ, у якій зможуть виступати виключно гравці 1994—1997 років народження, вийдуть п’ять команд: три — з Харкова («Динамо-СДЮСШОР», СДЮСШОР-1, СДЮСШОР-2) і дві столичні — «Сокіл» та «Крижинка».
Кожен учасник чемпіонату повинен мати у заявці не менше 15 гравців—громадян України, зокрема двох воротарів.
Система розіграшу складатиметься з двох етапів: на першому регулярний чемпіонат пройде за системою одноколових турнірів (п’ять турів), а другий етап — «Фінал чотирьох» (півфінали: 1—4, 2—3). Перший тур чемпіонату ЮХЛ відбудеться 24—26 жовтня у Харкові.