Збірна України, яка вдома обіграла команду Сан-Марино 9:0, не пожаліла скромного суперника і на його полі. І почала забивати, не зволікаючи. У першій половині двічі відзначився Євген Селезньов і раз — Марко Девич.

Другий тайм виявився ще врожайнішим. Варто зазначити, що традиції не порушив динамівець Роман Безус: щойно вийшов на поле — одразу завершив атаку. Ефектні результативні удари продемонстрували також Девич, Ярмоленко та Мандзюк.

Перевага гостей була абсолютною. А господарі ще й кадрових втрат зазнали — через вилучення зустріч вони завершували вдев’ятьох. Однак цієї перемоги українцям не вистачило для прямого потрапляння до Бразилії. Вся боротьба ще попереду: вже незабаром ми дізнаємося, з ким поборемося за путівку на мундіаль у стикових іграх.

Після матчу тренер збірної України Михайло Фоменко відповів на запитання журналістів на прес-конференції.

— Звісно, ми дуже сподівалися, що поляки відберуть очки в англійців. Але, на жаль, сталося не так, як гадалося. Шкода, однак життя триває, рухатимемося далі.

— Ви вже проаналізували можливих суперників у плей-оф?

— Треба трохи зачекати, щоб усе було офіційно.

— Збірній України до першого місця забракло зовсім трохи. Де ми втратили ці безцінні очки? Можливо, у матчі з Англією?

— Англія — то завжди велика потуга. Візьміть і порівняйте наші чемпіонати... Якщо говорити про весь цикл, то ми зробили все, що від нас залежало. Ми ж не можемо нині повертатися до зустрічей, які відбулися за моїх попередників. В мене немає претензій до наших футболістів. Хотів би подякувати їм за те, що вони гарно сприймали те, що їм пропонувалося. У нас завжди мало часу, збірна — не клуб. Однак ми зробили все, що планували.

— Яка атмосфера панує у команді? Як хлопці сприйняли перемогу збірної Англії над Польщею та вихід англійців на ЧС-2014 з першого місця?

— Ми не могли вплинути на той поєдинок, робили свою справу. Тепер готуватимемося до матчів плей-оф.

— Чи є преміальні за вихід збірної України до етапу стикових матчів?

— Фінансові питання — то не моя парафія. Хоча за позитивного результату заохочення футболістам ніхто не відмінить.

— Чому команда грала у два нападники, настільки слабкий суперник?

— Ви, либонь, дивитесь матчі клубів. У «Дніпрі» Селезньов виступає під нападниками, і сьогодні він грав не чистого форварда. А загалом, скільки б не було форвардів, захисників, півзахисників, атакують завжди 5-6 гравців. За певним виключенням.

— У команді є штатний пенальтист? Сьогодні одинадцятиметрові удари пробивали і Селезньов, і Девич...

— Усе по ситуації. Пробиває той, хто впевнений у собі в конкретний момент. 

— Де вам краще проводити перший стиковий матч — вдома чи на виїзді? Чи вже обговорювали, де він відбуватиметься в Україні?

— Що Бог дасть, те й буде...

Партнери вітають Романа Безуса (в центрі) із забитим м’ячем.

Фото Євгена КРАВСА  (із Сан-Марино, спеціально для «Голосу України»).