У Євпаторії обмежили подачу гарячої води і попереджають про перебої з теплопостачанням —  через заборгованість населення за послуги опалення та гарячого водопостачання (понад 28 млн. грн.).

«Це позначилося на кількості поданої гарячої води і надалі може вплинути й на якість надання послуг опалення», — повідомляє прес-служба міськради Євпаторії.

А тим часом до початку опалювального сезону в роботу включені всі теплогенеруючі установки Луганщини — 1527 котелень. Очільники області, врешті-решт, вирішили питання з «Нафтогазом» щодо подачі природного газу на котельні, зокрема — на Сєверодонецьку ТЕЦ, і стабілізації його тиску в мережах.

Заступник голови ОДА Анатолій Репицький стверджує, що до початку опалювального сезону договори на постачання газу в 2013 році є у всіх комунальних підприємств теплоенергетики. Потреба області у твердому паливі забезпечена в повному обсязі. На складах є його чотиримісячний запас для стабільної роботи. Решту завезуть протягом опалювального сезону.

До жаль, проблема заборгованості користувачів регіону за природний газ залишається гострою. 2013 року місцевими підприємствами теплоенергетики спожито 189,6 млн. куб. м. природного газу на суму 413,3 млн. грн. Фактично сплачено близько 57%. Водночас борг із держсубвенції на покриття тарифної різниці перед підприємствами теплокомуненерго становить 138 млн. грн. Усього ж заборгованість області за природний газ сягнула 874,6 млн. грн. За словами Анатолія Репицького, у Луганщини є потенціал для погашення заборгованості за рахунок одержання держсубвенцій, житлово-комунальних субсидій населенню та стягнення боргів зі споживачів. З початку нинішнього року до місцевих судів уже скеровано 3 386 позовних заяв. У виконавчій службі перебувають судові рішення на суму 94,5 млн. грн.