Президент Віктор Янукович здійснив робочу поїздку в Київську область, де в Борисполі під його головуванням відбулося засідання Ради регіонів. На ньому, зокрема, розглядали питання проведення комплексу польових робіт із збирання врожаю, його зберігання та переробки, а також стан справ в агропромисловому комплексі.

За словами Президента, для розвитку економіки важливо не лише зібрати великий врожай, а й забезпечити його зберігання та транспортування. На переконання В. Януковича, використання Дніпра для перевезення сільськогосподарської продукції сприятиме розвитку агропромислового комплексу загалом. З огляду на це глава держави вимагає від уряду розробити програму відновлення судноплавства на Дніпрі для розвитку сільськогосподарського виробництва.

«Товаровиробники все більше, все голосніше кажуть про те, що нам треба відновлювати судноплавство на Дніпрі. З економічної точки зору це дуже вигідно. Сам Бог для нас створив такі умови, і якщо ми їх не використаємо, то буде неправильно», — сказав Президент. Він зазначив, що в засіданні Ради регіонів беруть участь представники бізнесу, які готові вкладати кошти в розчищення русла Дніпра.

Крім того, глава держави наголосив на важливості розвитку необхідної інфраструктури в сільській місцевості. «Якщо ми не вкладатимемо кошти в сільську інфраструктуру, якщо не будуватимемо дороги, не будуватимемо житло для селян, село не буде розвиватися», — наголосив він.

Президент звернувся до міністерств регіонального розвитку та агропромислової політики з вимогою спільно розробити програми розвитку інфраструктури села, будівництва житла для людей та об’єктів інфраструктури. 

Перед засіданням Ради регіонів Президент відвідав село Проців Бориспільського району. Спілкуючись із жителями села, глава держави, зокрема, зауважив, що не випадково відвідує Київщину, адже цей регіон є гідним прикладом того, як треба працювати. «В деяких регіонах є інші питання, досягнення, але Київщина сьогодні відрізняється тим, що є ініціатива», — сказав В. Янукович.

Він наголосив, що нині розвиток села — надзвичайно актуальне питання. А Проців — «чудовий» приклад його вирішення. За словами глави держави, в реалізації подібних завдань, звичайно, можуть бути труднощі, але за умови об’єднання зусиль громади, всіх гілок влади все можливо втілити в життя. 

В. Янукович також узяв участь у церемонії відкриття нового дошкільного навчального закладу загального розвитку «Лісова казка» (на знімку). Це перший дитячий садок у селі Проців. Під час церемонії керманич зазначив, що відкриття такого закладу — подія, яка відкриває шлях у майбутнє і створює умови для навчання дітей. Водночас Президент зауважив, що проблема дитячих садочків у країні ще не вирішена остаточно, особливо їх бракує в сільській місцевості. Проте, за його словами, це питання поступово вирішується. Так, останнім часом у країні відкрито майже півтори тисячі дошкільних навчально-виховних закладів.

Глава держави подарував дошкільному навчальному закладу «Лісова казка» мобільний інтерактивний навчально-презентаційний комплекс, який дає змогу швидко організувати сучасні інтерактивні уроки, тренінги та презентації у будь-якому приміщенні та в будь-який час. А десятьом працівникам садочка Президент вручив ключі від квартир у будинку соціального житла.

Фото Михайла МАРКІВА  (прес-служба  Президента України).