Центральна виборча комісія розглянула документи зборів громадян стосовно проведення всеукраїнського референдуму за народною ініціативою, які, як відомо, відбулися 6 жовтня 2013 року у п’яти містах України —  Чернігові, Донецьку, Харкові, Запоріжжі та Сімферополі.

За результатами аналізу поданих документів було встановлено, що на зборах під час утворення ініціативних груп всеукраїнського референдуму за народною ініціативою з питання: «Чи підтримуєте Ви приєднання України до Митного союзу Республіки Білорусь, Республіки Казахстан і Російської Федерації? Так. Ні.» не було дотримано порядку, передбаченого статтею 30 Закону «Про всеукраїнський референдум». Так, відповідною ухвалою Окружного адміністративного суду м. Києва від 2 жовтня 2013 року Центральній виборчій комісії було заборонено направляти своїх представників на вказані збори громадян. Комісія заздалегідь поінформувала про це листами організаторів зборів. Отже, їх організаторам було відомо про неможливість посвідчення представником ЦВК факту проведення зазначених зборів, що є обов’язковою вимогою закону, повідомляє відділ взаємодії зі ЗМІ секретаріату ЦВК.

Відтак ЦВК відмовила в реєстрації ініціативних груп із проведення всеукраїнського референдуму, утворених на зборах громадян України 6 жовтня 2013 року в містах Чернігові, Донецьку, Харкові, Запоріжжі та Сімферополі.

Крім того, під час засідання комісії було затверджено фінансовий звіт про використання коштів державного бюджету, виділених на підготовку і проведення проміжних виборів народного депутата України в одномандатному виборчому окрузі №224 (м. Севастополь) 7 липня 2013 року.

Також комісія скасувала реєстрацію кандидата в народні депутати України в загальнодержавному багатомандатному виборчому окрузі Ю.М. Гримчака, внесеного до виборчого списку політичної партії Всеукраїнське об’єднання «Батьківщина» під №91, виключивши його із зазначеного виборчого списку. Рішення прийнято у зв’язку з поданою Ю.М. Гримчаком заявою про виключення його з виборчого списку.