Господарський суд Сумської області, задовольнивши спільне клопотання комітету кредиторів ПАТ «Сумихімпром» та арбітражного керуючого — продовжив термін санації підприємства на шість місяців.
«Продовження санації — єдиний спосіб запобігання процедурі ліквідації та збереження цього унікального хімічного комплексу», — зазначає розпорядник майна ПАТ «Сумихімпром» Роман Марченко.
Суд узяв до уваги, що за час процедури банкрутства не продано жодного об’єкта виробничого фонду. Та й санація має позитивні результати. Сьогодні, приміром, 4,5 тисячі працівників підприємства отримують зарплату, що на 25 відсотків більша за середню по області. За період санації на капітальні інвестиції хіміками було витрачено понад 100 мільйонів гривень, на поточні ремонти — ще понад 140 мільйонів, до бюджетів усіх рівнів та соціальних фондів перераховано податків та зборів на загальну суму понад 300 мільйонів гривень.
Прийнятий кредиторами план санації передбачає збереження підприємства як цілісного майнового комплексу, збереження робочих місць, продовження виплати зборів та податків, нарощування обсягів продукції.