На заклик громадської організації «Чисті схили» молодь Кам’янця-Подільського звільнила від побутового сміття мальовничий каньйон річки Смотрич, що оперізує Національний історико-архітектурний заповідник «Кам’янець». Акцію провели як гру «300 спартанців», заявивши, що такої кількості активістів досить, щоб урочище стало чистим. Сміття одразу ж сортували (процес — на знімку).

«Головна наша мета, — каже організатор акції Вікторія Желіховська, — не просто навести лад у каньйоні на певний період, а зробити його максимально комфортним для відпочинку людей. Для цього й надалі організовуватимемо такі самі екоакції. До речі, навіть уперше нас підтримало не 300, а 400 добровольців. Молодь, студенти хочуть бачити місто охайним, привабливим і для цього не шкодують власних зусиль».

Наразі в Кам’янці розробили план створення відпочинкової зони на 11 гектарах, ця ділянка — саме в каньйоні річки. Свого часу тут були «сади кохання», висаджені комендантом фортеці де Вітте. Їх планують відтворити. Ця ідея особливо захоплює активну молодь, яка хоче власноруч робити добрі справи. Нагородою «спартанцям» став вечір відпочинку в «Руській брамі», де їх пригощав запашною стравою кращий кашовар України, рекордсмен книги рекордів Гіннеса Олег Вощинський.

Кам’янець-Подільський.

Фото Лілії ПЕТРУК.