14 жовтня, на Покрову Пресвятої Богородиці, у Луцьку на Київському майдані відбулося богослужіння за успішне підписання Угоди про асоціацію України з Євросоюзом.

У заході, який розпочався хресною ходою проспектом Волі в центрі міста, взяли участь перші керівники області, міста, ветерани Української повстанської армії, а також кілька сотень небайдужих лучан. Молебень очолив керуючий Волинською єпархією УПЦ Київського патріархату митрополит Луцький і Волинський Михаїл.
— Сьогодні ми великою громадою прийшли під будівлю облдержадміністрації, щоб показати нашу єдність у вірі, — звернувся він до присутніх після молитви. — Нарешті здійснюється те, про що мріяли наші прадіди: бути великою європейською сім’єю.
— Нині ми не повертаємося до Європи, ми формалізуємо участь у великій європейській сім’ї народів, — зазначив голова Волинської облдержадміністрації Борис Клімчук.
Урочистості завершилися підняттям прапору Євросоюзу на флагштоці перед будівлею облдержадміністрації і обласної ради.
На знімку: митрополит Михаїл, народний депутат України Анатолій Вітів, голова ОДА Борис Клімчук з прапором Євросоюзу та міський голова Луцька Микола Романюк (зліва направо).
Фото із сайту «Волинські новини».