У місті Рогатин Івано-Франківської області забетоновано капсулу під новий елеваторно-комбікормовий комплекс.
У найперспективніших планах підприємство щогодини вироблятиме 20 тонн комбікормів, а його зберігальна потужність становитиме 100 тис. тонн. Будівництво об’єкта розпочнеться цьогоріч. Завершити планують 2014-го — до початку збирання нового врожаю.
Прикарпатський комплекс є частиною 12 аналогічних проектів, які приватне акціонерне товариство (ПАТ) Укрлендфармінг реалізовує по всій Україні. Загальна їхня потужність одночасного зберігання — 2 млн. тонн зерна та 1 млн. 900 тис. тонн комбікормів.
Окрім економічних зобов’язань, товариство бере на себе й соціальну відповідальність за район, де зареєстроване як юридична особа. До речі, саме письмові обітниці перед рогатинцями і було вкладено у символічну капсулу, яку вмурували в землю представники обласної, районної влади та операційний директор Укрлендфармінга Галина Ковток.
За її словами, на підприємстві буде створено сто робочих місць та виготовлятимуться універсальні корми щонайменше за 20 рецептами. Отож вистачить і місцевій птиці, і свиням, і великій рогатій худобі. Незважаючи на масштабні можливості, інвестиції у 50—60 млн. доларів, високоякісне швейцарське обладнання та перспективи експорту, послугами нового комплексу зможуть скористатися усі охочі. Тобто, як ствердила пані Галина, кожна людина зможе придбати мішок комбікормів, а кожен фермер висушити машину зерна.
А директор департаменту агропромислового розвитку ОДА Василь Брус сказав, що «будівництво та запуск комбікормового комплексу принесе користь і для рогатинської громади, і для всієї області». Адже нині на Івано-Франківщині є тільки один комбікормовий завод у Коломийському районі, але він не забезпечує усіх потреб краю. Окрім цього, запуск виробництва у Рогатині дасть поштовх до розвитку тваринництва на Прикарпатті, адже продукт, який планується випускати, відповідатиме світовим стандартам і буде доступний для мешканців області.
Івано-Франківська область.