Саме на Покрову народній співачці Раїсі Кириченко виповнилося б 70 років. І цю дату на Полтавщині широко відзначили. Спочатку на богослужінні у церкві Покрови Пресвятої Богородиці на малій батьківщині «царівни пісень» — у селі Корещина Глобинського району, потім відслужили панахиду на місцевому цвинтарі, де поховане подружжя.

Живі квіти лягли й до меморіальної дошки на батьківській хаті Раї Корж (дівоче прізвище співачки) та до пам’ятника в сусідньому селі Землянки. Як і в музеї співачки, створеному в Полтавському національному педагогічному університеті ім. В. Короленка. Саме там відбулася урочиста церемонія спецпогашення немаркованого художнього конверта з посвятою видатній землячці.

У Полтаві керівники області, представники громадськості поклали квіти до ще одного пам’ятника мисткині, встановленого минулого року біля обласної державної телерадіокомпанії «Лтава». В її студії співачка записала близько двохсот пісень. А напередодні ювілею презентували ще й документальний фільм про життя і творчість Кириченко. В обласному центрі та в Землянках вшанували її ще й великими концертами та всеукраїнською науково-практичною конференцією. Та, звісно, найголовнішим «живим» пам’ятником народній артистці стали її пісні, які знають українці всього світу.

Полтава.

 

Фото автора.