Президент Віктор Янукович зустрівся з жінками — Героями України. За словами глави держави, він радий нагоді зустрітися з особистостями, які досягли великих професійних успіхів, мають повагу та авторитет у суспільстві, займають активну громадську позицію. Президент висловив «захоплення, що є такі жінки в Україні».
В. Янукович звернув увагу на важливу роль жінок у житті держави, українського суспільства. На його переконання, подальший розвиток країни неможливий без безпосередньої участі жінок у всіх процесах державотворення та побудови демократичного суспільства: «Повага до вас і авторитет в суспільстві не випадкові. Як кажуть, Господь Бог вам допомагав у цьому і ви цьому сприяли — щоб рівень визнання і поваги до вас завжди зростав». «Ваше відчуття того, що відбувається у країні, для мене дуже важливе», — цитує слова глави держави його прес-служба.
На зустрічі були присутні (на знімку зліва направо) оператор машинного доїння сільськогосподарського виробничого кооперативу «Агрофірма «Перше травня», пенсіонерка Павлина Шаповаленко, народна артистка України Ніна Матвієнко, актриса Національного академічного театру російської драми імені Лесі Українки Валерія Заклунна-Мироненко, багаторазова олімпійська чемпіонка з плавання Яна Клочкова, вчителька математики Харківської гімназії №47 Лариса Шитикова.
Торкнулися учасники зустрічі й низки інших питань сьогодення. Зокрема, Президент повідомив, що підписав Указ про останній призов та перехід на формування Збройних Сил на контрактних засадах. «Сьогодні зранку я підписав Указ. Вже більше призову не буде. Там все розписано, як будуть звільнятися в запас солдати строкової служби», — сказав він, зауваживши, що набір на строкову службу збережеться лише у внутрішніх військах.
Президент підкреслив, що нині озброєння української армії, технології, що застосовуються в роботі, досягли того рівня, коли необхідне залучення кращих із кращих фахівців. На переконання глави держави, до служби у Збройних Силах за контрактом мають іти «ті люди, які прагнуть до служби, яких тягне до військової професії».
Фото Михайла МАРКІВА (прес-служба Президента України).