На шахті «Самсонівська-Західна» ПАТ «Краснодонвугілля» здано в експлуатацію нову лаву. Її довжина становить 250 метрів, потужність шару — 1,4 метра, а запаси вугілля перевищують 500 тисяч тонн.
Це вже третій діючий вибій на «Самсонівській-Західній», введення якого дасть змогу підприємству збільшити видобуток вугілля в жовтні порівняно з попереднім місяцем на 40%. Планується, що середньодобове навантаження на лаву становитиме 1370 тонн палива, а це забезпечить до кінця року видобуток додаткових 120 тисяч тонн вугілля. 
На придбання нового обладнання та капітальний ремонт наявних потужностей «Краснодонвугілля» спрямувало 23, 4 мільйона гривень. 
Протягом півроку на шахту надійшла як нова техніка, так і така, що пройшла капітальний ремонт. Для доставки вугілля по лаві придбано новий скребковий конвеєр довжиною 250 метрів. Дружківським машинобудівним заводом відремонтовано 162 секції механізованого кріплення. Для безпечного ведення робіт усі працівники забезпечені засобами індивідуального захисту. У найближчих планах адміністрації — механізація процесу доставки шахтарів до місця роботи. Для цього стрічкові конвеєри будуть дообладнані станціями посадки та висадки персоналу, а також освітленням.