148 метрів сягнули пілони багатостраждального запорізького моста через Новий Дніпро, між Лівим берегом та островом Хортицею. І коли будівництво мосту між островом і вже Правим берегом (через Старий Дніпро) цьогоріч ще хоча б трохи жевріло, бо тут тривали роботи зі зведення опор, то на оголошеному ще навесні пусковому об’єкті 2014 року майже не помічалося щонайменшого руху будівельників.
Власне, майже не видно якихось суттєвих зрушень і сьогодні — мостів як не було всі дев’ять років будівництва, так і немає. Бо міст — це хоч якась «кладка» між двома берегами ріки. Її ж немає, і не скоро вона, схоже, з’явиться. А на будмайданчику традиційно — з настанням осінніх холодів і негоди — закипає робота (з початком фінансування «під ялинку»). Ось і пілон «підріс» щонайменше на 35 метрів. Ще 18 метрів — і він вийде на проектну (166 метрів) висоту.
Однак найвища опора мосту — це ще не сам міст, для якого потрібні тисячі тонн спеціальних металоконструкцій. І все це ще не лише треба закупити і доставити, а й змонтувати... На все про все залишається лише рік.
Запоріжжя.