На Вінниччині під час затримання злочинної групи міліціонерам довелося застосувати зброю.

П’ятеро мешканців Чечельницького району вирощували коноплі на власних подвір’ях. На території встановили систему відеоспостереження. Придбали сортове насіння, організували систему поливу  кожної рослини, їх підживлювали препаратами, про які дізналися з агрономії. Не дивно, що окремі рослини досягли триметрової висоти (на знімку), тому їх стало видно з-за паркану кожному, хто проходив поруч .

— Отримавши інформацію, ми протягом деякого часу документували діяльність злочинної групи, до складу якої входило п’ятеро осіб, — каже начальник відділу боротьби з незаконним обігом наркотиків обласної міліції В’ячеслав Карпенко. — Встановили, що наркоторговці збували зілля на території Вінниччини, Київської та Одеської областей. Навіть дізналися про обов’язки кожного з членів групи: троє з них займалися вирощуванням, виготовленням та збутом наркотичного зілля, двоє — охороняли посіви. Організатором злочинної справи став 44-річний чоловік, який уже відбував покарання за продаж наркотиків.

Усіх підозрюваних затримували одночасно. За інформацією керівника сектору зв’язків з громадськістю та ЗМІ обласної міліції Анни Олійник, спершу оперативники здійснили дві оперативні закупівлі наркотиків. Під час затримання один із продавців намагався втекти від правоохоронців на автомобілі, однак після того, як міліціонер зробив попереджувальний постріл, передумав.

Найдраматичнішним епізодом операції, за словами Анни Олійник, стала ситуація, коли один із охоронців цілився в міліціонера з гвинтівки. На щастя, не встиг вистрелити.

Під час проведення обшуків виявлено 130 рослин конопель, вилучено понад 15 кілограмів висушеної готової до вживання марихуани. Вартові порядку стверджують, що за таку кількість наркотиків на «чорному» ринку можна виручити приблизно 300 тисяч гривень. У зловмисників вилучили також дві незареєстровані мисливські рушниці, які використовувалися для охорони ділянок з коноплями.

Усі підозрювані перебувають під вартою, відкрито низку кримінальних проваджень відповідно за статтями КК України.

Фото надано сектором зв’язків із громадськістю обласної міліції.