Зовсім оригінально вирішив відзначити 200-річчя від дня народження Тараса Шевченка житель Кіровограда — взяв, та й «замінував» приміщення вокзалу залізничної станції «Ім. Т. Г. Шевченка» в місті Сміла Черкаської області. А заразом, щоб мало не показалося, ще й вокзал у Черкасах.
Після першого повідомлення з будівлі вокзалу в Смілі евакуювали 30 осіб. Обстеживши приміщення станції, працівники вибухово-технічної служби ДСНС небезпечних предметів не виявили.
А через дві години той самий чоловік зателефонував до черкаських рятувальників і повідомив, що заміновано вже залізничний вокзал у Черкасах. На щастя, виклик виявився неправдивим і цього разу.
На місця подій виїжджали рятувальники, працівники прокуратури, СБУ, міліції і ДАІ. Не дивно, що вже через три години після першого телефонного дзвінка, 32-річного чоловіка затримали правоохоронці.
Не виключено, що після такої «розваги» на кіровоградця може чекати відсидка строком від 2 до 6 років. Саме такий термін позбавлення волі передбачає ч. 1 ст. 259 Кримінального кодексу України: «завідомо неправдиве повідомлення про підготовку вибуху, підпалу або інших дій, які загрожують загибеллю людей чи іншими тяжкими наслідками».
За фактами правопорушень розпочато кримінальне провадження.
Кіровоградська  область.