З прийняттям закону №2313 про внесення змін до деяких законів України щодо скорочення кількості документів для отримання державної допомоги при народженні дитини батьки зможуть отримувати допомогу за місцем народження дитини, а не за місцем реєстрації батьків, як це відбувається зараз. Про це розповів автор законопроекту Перший заступник Голови Верховної Ради, член ЦК Президії КПУ Ігор Калєтнік (на знімку).
«Дуже часто люди працюють і проживають не за місцем реєстрації. Особливо ця тенденція характерна для великих міст. Набрання чинності законом спростить існуючий порядок, батькам не буде потреби їхати до місця реєстрації, щоб оформити документи на отримання «дитячих грошей» від держави», — пояснив автор законопроекту.
«Парламент проголосував за цей законопроект, це приклад того, що Верховна Рада може голосувати спільно за рішення, які корисні для наших громадян і спрощують життя українців», — сказав Ігор Калєтнік. І додав, що «закон набуває чинності за 3 місяці від дня його опублікування, ми цей період спеціально передбачили для того, щоб уряд встиг прийняти всі необхідні нормативно-правові акти. А Міністерство соціальної політики — регламентувати дії своїх підлеглих на місцях». «Ми відстежуватимемо, які саме нормативні акти будуть розроблені під дані законодавчі зміни Кабінетом Міністрів України, зокрема Міністерством соціальної політики, на виконання цього закону. І чи не змінять вони його суті. Щоб спрощення існуючого порядку отримання допомоги при народженні дитини дійсно відбулось», — підсумував Ігор Калєтнік.
Нагадаємо, що в четвер, 10 жовтня, Верховна Рада ухвалила законопроект №2313 «Про внесення змін до деяких законів України щодо скорочення кількості документів для отримання державної допомоги при народженні дитини» із пропозиціями Президента. За відповідне рішення проголосували 243 народні депутати.
 
Прес-служба Першого заступника Голови Верховної Ради України.