На Державному підприємстві «Довжоцький спиртовий завод», що в Кам’янець-Подільському районі на Хмельниччині, розпочалося масове скорочення робітників. 

Наразі попереджено про звільнення 37 осіб. Зі слів виконувача обов’язків керівника підприємства Олега Тюхтія, досі успішний завод тепер працює нерентабельно, маркетингові дослідження засвідчили, що вартість сировини з урожаю 2013 року зросла на 20 відсотків, що значно збільшує собівартість продукції. Керівництво підприємства запевняє, що вживає заходів для поліпшення показників, зменшення енергетичних та матеріальних витрат. Для утримання ринку збуту необхідні оптимізація витрат, зміни в організації праці. Тому скорочення нераціональних робочих місць керівництво заводу вважає цілком виправданим.

Тим часом у Кам’янець-Подільській районній державній адміністрації створили спеціальну комісію для вжиття заходів щодо запобігання різкому зростанню безробіття під час масового вивільнення працівників. Її керівник, перший заступник голови РДА Ніна Фабіянська, наголошує: комісія стежитиме за дотриманням Закону України «Про зайнятість населення», а також за повною виплатою заробітної плати, сплатою внесків до всіх фондів та взяттям звільнених робітників на облік в районному центрі зайнятості.