На фасаді Палацу культури Кременчуцького автомобільного заводу відкрили меморіальну дошку знаному митцеві Павлу Оченашу (на знімку). Він був засновником і керівником відомого далеко за межами Полтавщини заводського народного хору, в якому пропрацював три десятиліття. 

У 50-х роках минулого століття починав зі створення ансамблю, невдовзі згуртував довкола себе хорову групу і, зрештою, великий хор. Колектив своїм співом зачаровував найвибагливішу аудиторію, його неодноразово визнавали кращим навіть у столиці.

Саме уродженець Глобинського району Павло Оченаш відкрив світові талант своєї землячки, видатної української співачки Раїси Кириченко. Помітив її ще тоді, коли Рая Корж (таким було її дівоче прізвище) працювала телятницею на фермі у місцевому колгоспі й співала «для душі» разом із подругами-доярками. Керівник хору запросив дівчину в свій колектив і, власне, у місто Кременчук, де вона опановувала робітничу професію на тому ж автомобільному заводі.

Свого першого вчителя, неперевершеного професіонала і подвижника пісенного мистецтва Раїса Кириченко завжди згадувала з особливою теплотою.

Фото автора.