Терміни призначення Генпрокурора пропишуть у законі про прокуратуру. Відповідно норма про безстрокове призначення Генерального прокурора України не міститиметься у проекті змін до Конституції щодо посилення гарантій незалежності суддів. Про це під час брифінгу заявив голова фракції Партії регіонів Олександр Єфремов (на знімку).

«У законі про прокуратуру, який перебуває сьогодні у Венеціанській комісії, встановлюються терміни повноважень Генерального прокурора. Тому законодавці, представники ЄС погодилися прибрати цю норму із змін до Конституції», — сказал парламентарій.

Крім того, О. Єфремов наголосив, що зауваження деяких депутатів щодо неможливості вносити зміни до закону про незалежність суддів є неправдою. «Вносити зміни можна на будь-якій стадії, інша справа, що ми затягнемо процедуру розгляду цього питання», — заявив він. Голова фракції ПР звернувся до народних обранців із проханням коректно ставитися до того, що робиться в рамках державної політики. Свідомий виступ проти європейського курсу України, за його словами, це удар по міжнародному іміджу нашої країни.

Фото Олександра КЛИМЕНКА.