Футбол. Рефері, який працюватиме у Харкові на матчі збірної України проти Польщі, відомий. Це 39-річний швед Йонас Ерікссон — один із найдосвідченіших європейських суддів, котрий обслуговує міжнародні поєдинки з 2002 року. Асистенти рефері — Матіас Класеніус і Даніель Вернмарк. Резервний арбітр — Стефан Йоганнессон (усі — Швеція).
З українцями телеагент із міста Сігтуна зустрічався тричі: навесні 2011 року він працював на матчі 1/4 фіналу Ліги Європи «Брага» — «Динамо» (0:0), а також два рази судив «Шахтар»: 2005 року в Кубку УЄФА з «Дебреценом» (2:0) і в грудні минулого року в групі Ліги чемпіонів з «Ювентусом» (0:1).
Зазначимо, що в активі Ерікссона — зустріч збірної Польщі зі Словаччиною (0:1) 2009 року.
***
На матчі відбірного турніру чемпіонату світу-2014 Сан-Марино — Україна (15 жовтня) працюватиме рефері з Австрії Гаральд Легнер. Півтора року тому він судив товариську зустріч нашої національної збірної з командою Естонії (4:0), а навесні працював на двох іграх еліт-раунду кваліфікації до Євро-2013 за участю збірної України U-19: з Італією (0:1) і Росією (2:1). Допомагатимуть Легнеру його співвітчизники Ален Годжа і Максиміліан Кольбич, четвертий арбітр — Гергард Гробельник.