Боротьба за путівки на фінальний турнір ЧС-2014 з футболу в Бразилії вийшла на фінішну пряму. Вакантних місць стає дедалі менше — дев’ять збірних уже досягли мети, склавши компанію господарям світової першості, котрі, як відомо, від кваліфікації звільнені.
Першим континентом, де завершився відбірний цикл, стала Азія, котра делегувала до Бразилії команди Японії, Австралії, Кореї та Ірану. У Південній Америці кваліфікаційний бар’єр першою подолала Аргентина, а в зоні КОНКАКАФ це зробили США та Коста-Рика.
В європейській зоні поки що лише дві збірні забезпечили собі місце на чемпіонаті світу: фіналіст Євро-2012 Італія і срібний призер ЧС-2010 Нідерланди. Відбірні матчі 11 і 15 жовтня мають назвати імена решти семи переможців груп від Старого Світу.
А вісім команд, які за підсумками групового етапу посядуть другі місця із кращими показниками, матимуть останній шанс пробитися до фінальної стадії через стиковий раунд. Ці поєдинки заплановано на 15 і 19 листопада. Чотири переможці двоматчевих протистоянь укомплектують європейський список учасників чемпіонату світу. Жеребкування «стиків» відбудеться у штаб-квартирі ФІФА 21 жовтня. Початок процедури — о 15:00 за київським часом.