Понад сто студентів і молодих викладачів архітектурного факультету Полтавського національного технічного університету згадали цю революційну кричалку та влаштували мітинг і ходу через центр міста. Вони протестували проти звільнення дванадцятьох переважно молодих викладачів їхнього факультету та вимагали люстрації ректора університету Володимира Онищенка.
Керівнику вишу протестувальники закидають негідну поведінку під час Помаранчевої революції та Революції гідності, «організацію корупційних махінацій» (колективне звернення з цього приводу вони занесли до прокуратури міста), мотивовану особистими інтересами авторитарну кадрову політику та «підрив авторитету» вишу.
Зазначимо, що конфлікт між майбутніми архітекторами та ректором вийшов за стіни університету кілька місяців тому. Власне, відразу після того, як напередодні нового навчального року було звільнено нібито у зв’язку з закінченням строку трудового договору молодого викладача і знаного у Полтаві громадського активіста Артура Арояна. Він і його прихильники вважають, що справжніми причинами звільнення є підозри у нелояльності до керівництва університету та намагання залякати інших потенційних бунтівників. Невипадковим, на їхню думку, є й наступне звільнення дванадцяти викладачів, серед яких ті, хто підтримував Артура...
Ректор Володимир Онищенко та його соратники всі звинувачення на свою адресу категорично відкидають. Мовляв, триває цілком законний і звичний для будь-якого вищого навчального закладу процес добору кадрів на конкурсній основі. Тим паче що Артур Ароян оскаржував своє звільнення у суді й програв справу вже у двох інстанціях. Водночас керівництво вишу вважає, що студентів і молодих викладачів архітектурного факультету підбурюють до таких виступів старші «недоброзичливці», котрі задля вдоволення власних посадових амбіцій хочуть на революційній хвилі усунути від керівництва нинішнього ректора та його найближче оточення.
Згадана хода завершилася ще одним мітингом перед кам’яною огорожею, за якою розташований головний корпус технічного університету. При цьому до протестувальників ніхто з керівників вишу не вийшов. Навпаки, ще тоді, коли студенти підходили до головної цитаделі своєї альма-матер, охорона поспіхом закручувала ворота огорожі металевим ланцюгом... На пропозицію зустрітися з ініціативною групою в залі організатори акції не погодилися. І пообіцяли продовжувати свої протести.
Мітингують викладачі та студенти архітектурного факультету Полтавського національного технічного університету.
Фото автора.