БРИФІНГИ

Тимчасова слідча комісія Верховної Ради України з питань розслідування ситуації навколо проведення акції «Вставай, Україно!» 18 травня 2013 року в Києві підготувала підсумковий звіт. Про це під час брифінгу повідомив голова ТСК Віталій Ярема (фракція ВО «Батьківщина»).

За кожне слово, написане у звіті, наголосив В. Ярема, підписанти готові нести відповідальність. Всі факти підтверджені реальними доказами.

У свою чергу, член ТСК Андрій Іллєнко (фракція ВО «Свобода») поскаржився на те, що комісії довелося працювати у важких умовах: «У нас не було переконливої більшості». Степан Курпіль (фракція ВО «Батьківщина») наголосив, що ТСК підготувала об’єктивний, неполітичний звіт. «Ми намагалися дати об’єктивну юридичну характеристику тим подіям».

А член ТСК Олена Бондаренко (фракція Партії регіонів) (на знімку) заявила, що звіт, представлений головою комісії, недійсний, оскільки його підписали тільки 4 із 8 членів комісії. «Нині той документ, який В. Ярема зі своїми колегами намагаються представити як звіт, не є навіть проектом звіту. Комісія складається з 8 осіб, і для того, аби текст набув чинності хоча б проекту звіту, потрібно, щоб під ним стояло як мінімум 5 підписів, а там стоїть всього 4», — пояснила вона. О. Бондаренко вважає такий звіт сфальсифікованим і називає його особистою думкою чотирьох народних депутатів.

Степан Курпіль, Андрій Іллєнко, Віталій Ярема.

Фото Олександра КЛИМЕНКА.