Прикордонники Чопського загону затримали дві групи «шукачів щастя», які намагалися через територію України потрапити до країн Євросоюзу.
У першому випадку співробітники загону в межах Перечинського району затримали людей, які їхали автомобілем у бік українсько-словацького рубежу. З шести осіб, які перебували в автівці, лише водій, громадянин Сирії, мав документ, що посвідчував особу і надавав право на постійне проживання в Україні. Інші п’ятеро, серед яких — один неповнолітній хлопчик, жодних документів правоохоронцям надати не змогли і повідомили, що є співвітчизниками водія. За фактом виявлення ознак вчинення злочину, передбаченого ст. 332 КК України, проінформовано УСБУ в Закарпатській області.
Інші сміливці, що пробиралися в напрямку Словаччини через гори і були затримані нарядом відділу «Великий Березний», виявилися родиною з однорічним сином. Чоловік та жінка, які не мали при собі жодних документів, повідомили правоохоронцям, що є подружжям, вихідцями з Афганістану. Також зі слів затриманих стало відомо, що за їхню подорож до Європи батько одного з подружжя заплатив у Афганістані невідомим особам близько 10 тисяч доларів.
Усіх затриманих, повідомили «Голосу України» в Чопському прикордонному загоні, доставлено до підрозділів для з’ясування обставин правопорушення та складання адміністративно-процесуальних документів. Рішення про відповідальність перед законом та подальшу їхню долю прийме суд.
Закарпатська область.