Різке погіршення погодних умов загострило проблему із забезпеченням побутовим вугіллям населення шахтарських регіонів. Найскладніша ситуація там, де підприємства не виконали свої річні наряд-завдання. Так, шахта «Фащівська» доведений план із забезпечення населення паливом змогла виконати лише на 4,4%, а ДП «Луганськвугілля», до структури якого вона входить, — на 70,1%.
Як зазначає президія Луганського теркому профспілки Укрвугілля, ситуацію можна назвати критичною. Зростає соціальне напруження у колективі й у самому селищі Фащівка. Для виконання річного наряд-завдання по шахті необхідно до кінця поточного року щодоби відпускати не менш як 77 тонн побутового вугілля, однак цього не відбувається, передає наш власкор Алла АНТІПОВА.
Президія Луганського теркому вважає, що поліпшити ситуацію може виділення коштів для оплати вже переробленого концентрату з наступною його доставкою населенню. Для цього територіальний комітет профспілки повторно звернувся до галузевого міністерства з вимогою виділити гроші для шахти «Фащівська» і вирішити питання оплати переробленого концентрату для шахтоуправління «Луганське».