БРИФІНГИ

Зміни до Конституції, необхідні для підписання Угоди про асоціацію з Європейським Союзом, узгоджені з усіма експертами ЄС і відпрацьовані нашими фахівцями. Про це під час брифінгу заявив лідер фракції Партії регіонів Олександр Єфремов (на знімку).

Крім того, він заявив, що Україна повинна обстоювати свої економічні інтереси і співпрацювати з якомога більшою кількістю країн, освоювати нові ринки. «Ми вважаємо, що вільні вибирати сьогодні в економічному просторі ті країни, з якими вигідно співпрацювати», — зазначив він.

Народний обранець також повідомив, що багатовекторність в економічній політиці України сприятиме розвитку країни. «Якщо нам вдасться зберегти баланс співпраці і з Російською Федерацією, яка на сьогодні є нашим основним партнером, і підписати всі відповідні документи з Євросоюзом, тим самим увійти в зону вільної торгівлі з ще більшим економічним простором, ще більшим ринком — це сприятиме розвитку нашої держави», — наголосив парламентарій.

А голосування за зміни до Конституції щодо посилення гарантій незалежності суддів, за словами О. Єфремова, продемонструє ставлення фракцій до підписання Угоди про асоціацію з ЄС.

На запитання про те, чи була досягнута домовленість з опозицією під час наради у Голови Верховної Ради щодо голосування за внесення змін до Конституції, народний депутат відповів: «На жаль, не від усіх фракцій опозиції були присутні керівники. Отже, погодили, що це питання виноситиметься на розгляд до сесійної зали, і кожна фракція самостійно визначатиметься щодо голосування за цей документ».

Фото Олександра КЛИМЕНКА.