Володимир Кличко здолав Олександра Повєткіна. Історично склалося так, що українець за всіма показниками переважав молодшого на три роки представника Росії. Володимир вищий на 10 сантиметрів, важчий на 7 кілограмів, у нього більший розмах рук (206 см проти 191), має потужніший біцепс і тоншу талію. Він майстерніший, досвідченіший. Ці та інші фактори й призвели до переконливої перемоги.

У спорткомплексі «Олімпійський» столиці РФ відбувся довгоочікуваний поєдинок боксерів-важковаговиків: суперчемпіона, володаря титулів за версіями WBA, WBO, ІBF та ІBO українця Володимира Кличка і претендента на все це багатство — росіянина Олександра Повєткіна.

Наш славний боксер мав сильного опонента, але переміг його переконливо, не залишивши тому жодних шансів на успіх. «Руський вітязь» чотири рази побував на підлозі рингу після нокдаунів. Для киянина ця перемога стала 64-ю, а Повєткін зазнав першої поразки у своїй професіональній кар’єрі. До цього він здобув 26 перемог (18 нокаутом).

— Повєткін зможе виграти, якщо на поєдинок вийде з... бейсбольною битою, — сказав напередодні московської події великий авторитет у боксі заслужений тренер України та СРСР, президент української Національної професіональної ліги Михайло Зав’ялов. І мов у воду дивився. Єдине, за що можна похвалити російського спортсмена, — це за його мужність. Він стійко витримав численні удари великого суперника.

Отже, бій відбувався так, як і прогнозували фахівці. Кличко-молодший боксував, мов академік. А його опонент так нічого і не вигадав проти лівого прямого та захисту в клінчах. 

Кличко провів усі 12 раундів за чітким планом, не дозволивши Повєткіну завдати жодного потужного удару.

Як бачимо, росіянину не став у пригоді і Стейсі Маккінлі — колишній тренер Майка Тайсона. Повєткін намагався вистрибувати з ударом, як це робив Майк, але «снаряди» летіли повз Володимира або влучали в його рукавички. Протягом бою спостерігалася приблизно однакова картина: Кличко тримався на дистанції, виставляючи свою ліву руку і, щойно Повєткін намагався зблизитись, відразу в’язався.

У другому раунді Володимир різко вдарив росіянина лівою, і той упав — нокдаун. А сьомий раунд узагалі міг стати повним фіаско для «Руського вітязя». Спершу Кличко, котрий був явно свіжішим за суперника, активно пішов уперед. Він двічі пробив Повєткіна, росіянин упав, і рефері відкрив рахунок. Потім українець ще двічі відправляв суперника в нокдаун, але бій не зупинили.

У восьмому раунді Кличко не пішов добивати Повєткіна, а методично «частував» його ударами в голову. Наприкінці поєдинку Повєткін пішов ва-банк: стрибав, штовхався, боровся, але влучити у Володимира так і не зміг.

Після завершення бою всі троє суддів віддали перемогу Володимиру Кличку з однаковим рахунком — 119:104. Коли рефері підняв руку українця, зал свистів, а ще більше заверещав, коли Кличко вирішив подякувати своїм уболівальникам за підтримку. У цій ситуації гідно повівся Повєткін, який взяв мікрофон і сказав, що його суперник переміг заслужено. А пізніше в інтерв’ю RTL Олександр заявив: «Усе пішло не так, як планував. Але я ніколи не здаюся і борюся до останнього. Володимир був значно сильнішим — він сьогодні найкращий боксер у світі...»

За інформацією сайту sports.yahoo.com, Володимир Кличко отримає гонорар у 13,13 мільйона євро (17,1 мільйона доларів), Повєткін — 4,4 мільйона євро.

 

 

Фото www.sports.yahoo.com.