Рекордний урожай зерна кукурудзи збирають на Вінниччині — з гектара намолочують 74 центнери збіжжя, на 24 центнери більше за минулорічний показник.
Затяжні дощі, які випадали протягом двох останніх декад вересня, загальмували процес збирання, зате позитивно позначилися на врожайності качанистої. Правда, фахівці звертають увагу на необхідність додаткового сушіння зерна, що збільшить витрати. Станом на 07.10.2013 р. із загальної площі кукурудзи — 347,8 тисячі гектарів — урожай зібрано приблизно на двадцяти відсотках. Беручи до уваги нинішні показники, вал зерна кукурудзи прогнозують не менш як 2,5 мільйона тонн. Тим часом в області вже доставлено на зберігання 2,6 мільйона тонн зерна ранніх і пізніх культур.
— Якщо небесна «канцелярія» не завадить впорати площу кукурудзи, то хлібороби нашого краю вперше у своїй історії зберуть рекордні п’ять мільйонів тонн зерна, — каже заступник голови Вінницької облдержадміністрації Валентин Поліщук.
Наприкінці минулого тижня на полях краю відновили сівбу озимих, під які відведено 410 тисяч гектарів поля. Насіння поклали в ґрунт на площі 125 тисяч гектарів.