Днями жителі багатоповерхівок на вулицях Пилипа Орлика та Князя Острозького протестували проти нового будівництва у їхніх дворах. Багатоповерхівки, мов гриби після дощу, виростають на дитячих майданчиках та у зелених зонах Тернополя. Освоювати нові мікрорайони будівельні фірми не поспішають: витрати більші, тому «тицяють» будинки, де тільки можуть. Звісно, не без дозволу міської ради.

Ті, хто живе неподалік Парку національного відродження, нарікають, що спортивний майданчик влада здала в оренду, після чого зникли усі знаряддя. Тим часом члени гаражного кооперативу «Аляска-авто» скаржаться, що в них забирають гаражі.

З пікетами під стіни міської ради того дня прийшли також родичі й друзі тернопільського підприємця Віталія Сороколіта, які вважають, що його незаконно утримують під вартою правоохоронці й не дають змоги лікуватися.

Але мітингувальникам довелося перебратися на протилежний бік вулиці Листопадової, — мовляв, розпорядженням одного із заступників міського голови заборонено проводити такі акції біля будинку міської влади. Більшість з них мають намір продовжувати боротьбу й обстоювати свої права у суді.

Тернопільська область.

На знімку: з такими гаслами вийшли на пікет у Тернополі.

 

Фото автора.