Мешканці селища Стара Ушиця Кам’янець-Подільського району на Хмельниччині — колишні працівники державного підприємства «Староушицький» — чекають на зарплати з 2006 року. Уже тоді виникало питання про ліквідацію цього збанкрутілого підприємства та розрахунок із людьми, однак процедуру так і не могли розпочати впродовж семи років. Спочатку шукали інвестора, та безрезультатно. Далі «Староушицький» разом із державним консорціумом «Укрфітотерапія» перейшов в управління Міністерства агрополітики.
Нарешті в 2011 році це відомство після численних клопотань місцевої влади видало наказ про ліквідацію ДСП. Нині завершено процес інвентаризації майна, зроблено грошову оцінку та розпочато його продаж, що дасть змогу погасити борги, зокрема й перед колишніми працівниками. Тож у людей з’явилася хоч якась надія.
Вірян об’єднала спільна молитва
Минулої неділі в Кам’янці-Подільському, у сквері «Гунські криниці», християни всіх конфесій відзначили традиційний День подяки. Свято під назвою «За хліб, за мир, за Україну» організувала Духовна рада, що є дорадчим органом при міській раді.
Розпочався урочистий день зі спільної молитви і настанов священиків. Об’єднали стотисячну громаду Кам’янця і концерт творчих колективів релігійних громад та учнів мистецьких шкіл, виставка християнської літератури, світлин із життя парафій. А ще — щедра подільська гостина. Прихожани кожної церкви цього дня пригощали охочих смачними наїдками — городиною, осінніми фруктами, домашньою випічкою, юшкою, кашею та смаженою картоплею.
День подяки в Кам’янці-Подільському.
 
Фото надане департаментом гуманітарної політики міської ради.