Кабінет Міністрів найближчим часом представить на розгляд Верховної Ради проект державного бюджету на 2014 рік, показники якого нині узгоджуються. Про це Голова Верховної Ради Володимир Рибак повідомив на вчорашньому брифінгу.
Глава парламенту також проситиме керівників фракцій підтримати проведення поспіль двох пленарних тижнів парламенту. «Нині в комітетах підготовлено багато законопроектів, які потрібно розглядати в сесійній залі», — пояснив він.
Нині, за словами Володимира Рибака, в парламенті є три євроінтеграційні законопроекти, котрі розглядатимуться на цьому тижні. Також опрацьовуються проекти закону про прокуратуру, про міліцію та про національне бюро розслідувань.
В. Рибак поінформував, що у п’ятницю під час години запитань до уряду народні депутати заслухають представника Міністерства соціальної політики. «Представники економічного блоку уряду перебувають у європейських інституціях. Голова Національного банку очолює цю делегацію, тому я не знаю, чи вони повернуться до п’ятниці. Отже, навряд чи вдасться заслухати главу НБУ», — сказав він та додав: коли уряд збереться, тоді запросимо представника Нацбанку і розглянемо питання бюджету.
Також В. Рибак повідомив, що направить листа Генеральному прокурору про розслідування подій під Київрадою другого жовтня цього року.